top of page
Search
  • Kerttuli´s Green Sewing

1. Red Lips meikkipussi

Updated: Jan 7, 2022

Vuosi on vaihtunut nuomeroiksi 2022. Nämä kotisivut saivat valmistumiseni myötä uuden sysäyksen, sillä tänä vuonna olisi tarkoitus opetella Kerttuli`s Green Sewing osaston blogipuolta taltioidakseni tänne toimivia, simppeleitä ideoita ohjeineen oli sitten kyseessä vaate, asuste tai sisutuselementti. Mielessä on etenkin aikuistuvat nuoret, jotka arvostavat luonnonmateriaaleja ja persoonallisia, huokeita kiertotaloustuotteita - sekä haluavat tehdä ne itse. Mahdollisesti olet vasta aloittamassa ompeluharrastusta, jonka siivittämiseksi tarvitset onnistuneita kokeiluja. Toivon, että työni on sinulle avuksi ja inspiraatioksi.

Ei se ole ko ryhtyminen!!


Meikkipusseja tarvitsee aina. Tässä nitisevästä nahkatakista leikatussa pussukassa on pikantti yksityiskohta - kyynärtaipeesta käytössä tullut kohokuvio! Nahkaa ei tarvitse huolitella (siksak), joten ompelu on helppoa. Kotikoneella pystyt ompelemaan pehmeää nahkaa, sillä tähän ei tule turhan paksuja saumoja. En myöskään tehnyt vuoria tähän pussukkaan, koska pestä sitä ei voi. Nahkaa voi sen sijaan pyyhkiä ja kestää kulutuksen hyvin. Itse asiassa paranee käytössä. Harkitse tarkkaan, minkä nahkavaaatteen leikkaat. Pääsääntöni on, että jos kukaan ei koskaan tule nahkavaatetta käyttämään, ei muuta kuin palasiksi, vaikka vaan kukkaron tähden (säilytä loput palat). Ei se ole ko ryhtyminen!

Ohjeet:

  1. Piirrä huulikuvio A4:lle. Leikkaa paperi kaavaksi. Taittamalla paperin leikkaamisen jälkeen ylähuulen kaaret päällekkäin varmistat, että yläkaarista tulee symmetriset. Tee sama alahuulelle.

  2. Piirrä huulet kaavan avulla nahan nurjalle puolelle. Lisää noin puoli senttiä saumavaraa. Leikkaa.

  3. Ompele vetoketjun päihin pienet nahkapalat. Muovisessa vetoketjussa voit huoletta ommella vetoketjun päältä . Pidempää vetoketjua pystyy lyhentämään, lyhyempää taas jatkamaan näin nahkapalalla.

  4. Ompele vetoketju. Aseta vetoketjun ja nahan oikean puolet vastakkain ja ompele vetoketjun kummatkin puolet. Käytä vetoketjupainijalkaa niin saat siististi. Ompele oikealle puolelle vielä vahvistavat tikkaukset, sillä vetoketju on kovassa käytössä. Uusiakin vetoketjuja voi löytää kirppareilta pusseissa. Minulla on varastossa erilaisia vetoketjuja, joiden värimaailmaa joskus yllättää. Vetoketjun ei aina tarviyse olla huomaamaton.

  5. Kun olet ommellut vetoketjun, piirrä takakappale valmiin etukappaleen avulla.

  6. Ompele etukappale ja takakappale yhteen. Käännä.

  7. Lopuksi leikkaa saumat pienemmiksi ja tee kaarrekohtiin lovia, jotta kaartuu kauniisti.

  8. Täytä meikeillä!178 views0 comments

Comments


bottom of page