top of page

Kerttuli`s  green sewing

bolstereita, meditaatiotyynyjä ja laukkuja

kierrätysmateriaalista

Kerttuli`s Green Sewing syntyi kahden kiinnostuksen kohteen,

käsityön ja joogan, yhdistämisestä. Opintojeni edetessä käsillä tekeminen sai kohteeksi joogabolsterit, meditaatiotyynyt, mattolaukut ja silmämaskit. Halusin suunnitella ja tehdä luonnonmateriaaleista (kierrätysnahka, puuvilla ja pellava) sisustuksellisia kiertotaloustuotteita, jotka soveltuvat kaikille oli kyseessä sitten joogan harrastaja tai kotona viihtyvä rentoutuja. Minulle on tärkeää, että tuotteet ovat uniikkeja, oivaltavia, kestäviä, pestäviä, ympäristöystävällisiä sekä pienellä twistillä höystettyjä.

Kesäyrittäjänä (2019) valmistan protokappaleita joogavälineperheisiin Puff Paff -collection sekä teen tilauksesta asiakkaan omien mieltymysten mukaisia välineitä. Ensimmäiset asiakastilaukseni menevät joogaopettajiksi valmistuville opiskelutovereilleni. Vanhat pöytäliinat, verhot, nahkatakit, mummon mekot tai vaarin pussihousut voivat yhdessä ideoiden saada uuden elämän ja tarkoituksen! Toki myös varastosta löytyvät tai uudet kangaspakat ovat tervetulleita materiaaleja.

Puhtaudesta sananen. Laadukkaat ja puhtaat kierrätysmateriaalit ovat ehdoton edellytys ja inspiraation lähde työskentelylleni. Hankin
materiaaleja pääosin paikallisesta Good Will -kierrätysmyymälästä, joka pesee omassa pesulassaan kaikki myymälään tulevat pesunkestävät tuotteet. Good Will on säätiön omistama ja omalta osaltaan edistää kierrätystä sekä paikallisten työllistymistä. Haluan omilla töilläni hälventää kierrätyksen mahdollista tunkkaista stigmaa ja olla mukana suomalaisen kierrätysdesignin yhtenä tekijänä. Jos ei maailmalla niin omassa elämässäni! Etsinnässä on myös yhteistyökumppani alueen teollisuuden parista. Tavoitteenani on jonain päivänä löytää huokea luonnonkuituinen täytemateriaali bolstereihin - niiden täytemateriaali kun ei tattariakanaa lukuunottamaatta ole vielä täysin luonnonkuitua. Täyte onkin bolsterieni kallein materiaali, ainakin toistaiseksi.

 

Otathan yhteyttä jos kiinnostuit oman elämäsi bolsterista. Teen Facebookiin Kerttulille sivua,

jonka kautta minut tavoittanee helposti. Pidän sivua ajan

tasalla, kunhan osaan ja joudan sinne sisältöä...

Työn alla siis.

Laitetaan hyvä kiertämään!

Let´s recycle good!

6/2019

pitkätukka_edited.jpg
green sewing.png

Puff Paff Retki

made.png
toffee.png
JattaKerttuliRuohola
Flowe Power.png
2.png

Nämä kaksi Kerttulin maailmaa, vihreä ja harmaa,

yhdistyivät yhteiseksi sivuksi Facebookissa 8/2019.

mocca.jpg
satula.jpg

The Saddle, 8/2019

Mocca Sisters, 9/2019

 Kerttuli`s Green Sewing kuulumisia vuoden vaihtuessa 2022 

Toiminta sai uuden sysäyksen, kun valmistuin ammattiopisto Lappiasta vaate- ja muotialan linjalta. Minusta tuli mittatilausompelija. Tässä vaiheessa totean, että tilausompelijana tuskin tulen työllistymään, sillä innostun vain omista ideoistani ja niistäkin ajoittain silloin kun leipätyö antaa myöten. Suunnittelu, kokeileminen ja ideoiden toteuttaminen on minun juttuni. Tavoitteena on aloittaa nyt blogia, johon kerään (Top 10) simppeleitä, toimivia ideoita ohjeineen. Mielessä on edelleen nuoret aikuiset, jotka arvostavat kiertotaloutta sekä persoonallista otetta sisustuksessa ja pukeutumisessa. Toivottavasti ohjeista on heille iloa ja inspiraatiota omiin toteutuksiin. Laitan tähän muutaman kuvan vuodenvaihteen töistäni.

Samalla heitän universumille kainon toiveen - virratkoon luova energia estoitta ideoista toteutuksiin vuonna 2022!

Namaste, 1/2022

huulet.jpg
pussukka.jpg
myssy1.jpg
myssy2.jpg
mallinukkee.jpg

Nahkatakista pussukaksi

Balaclava

Sovitusnukke kierrätysmateriaalista

bottom of page