top of page
Search
  • Kerttuli`s Grey Knitting

4. Just For You Labels sukanvarren kirjailua

Updated: Jan 11, 2022
Tässä muutama vaihtoehto sukanvarren kirjailuun, jos et halua silmukoida villalangalla. Halusin näistä kuvista merkkimäisiä ja vähän pienempiä, mitä silmukoinnilla olisin saanut aikaan. Kokeilemalla päädyin seuraaviin työtapoihin:

  1. Lampaiden ääriviivat on kirjailtu vapailla pienillä pistoilla kalastajalangalla/ompelukonelangalla. Lampaan keskiosan täytin villalangalla etupistoin sikin sokin. Lopuksi leikkasin lankaa auki kynsisaksilla ja harjasin hammasharjalla. Silmiksi ompelin pienet lasihelmet.

  2. Meritähden ääriviivat tein ompelukoneen langalla. Meritähden sisälle tein villalangalla pieniä etupistoja,leikkasin kynsisaksilla auki vähäsen ja harjasin. Pintaan tein pistoja vielä ompelukonelangalla, jotta pinnasta tuli epätasainen. Kangastussilla painoin pintaan sävyjä.

  3. Viinilasit on toteutettu ompelukonelangalla sikin sokin pistoilla.

  4. Yin Yang -merkki on tehty ompelukonelangalla monta kerrosta pällekkäin.

  5. Hahtuvakukkaseen olen käyttänyt erilaisia pistoja ja lankoja, mm. ryijylankaa, mohairlankaa ja mustaa kalastajalankaa.

  6. Tassunkuvat tein nahasta ja liimasin ne tekstiililiimalla. Kehystin tassut virkkaamalla kalastajalangasta ketjusilmukkaa ja ompelin ketjusilmukkanauhan ompelukonelangalla nahanpalojen ympäri sukkaan kiinni.

Jokainen kuva kertoo jotain saajastaan. Numero 5 tosin kertoi enemmän minusta... Sen tein siinä vaiheessa, kun tyttäreni muuttivat pos kotoa. Sukkien nimeksi tuli Letting Go. Niistä sitten alkoi tämä innostus villasukkien kuvittamiseen - neulasta tuli vähän niin kuin kynä ja tekemisellä mitä ilmeisemmin työstin lähiäitiyden loppumista.

108 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page