top of page
Search
 • Kerttuli`s Grey Knitting

2. Green Balaclava kypärämyssy

Updated: Jan 9, 2022

Vielä ehtii neuloa talven pakkasiin nuorison suosiman balaclavan! Malli on yksinkertainen ja nopea neulottava, joten se sopii myös aloittelevan neulojan puikoille.


Koska saaja istui sohvalla vieressäni, pystyin sovittamaan myssyä työn edetessä. Täten myssy muotoutui tekiessä ja valmistuttuaan istui varmasti saajansa päähän. Tämän balaclavan on tarkoitus olla tiukahko ja sen päällä voi käyttää löysempää takin tai hupparin huppua.Ohjeet:

Seiska veikkaa 100 gr, 3,5 pyöröpuikot (40 ja 60 cm)

 1. Luo 90 silmukkaa lyhyemmille pyöröpuikoille. Neulo ensimmäinen kerros suljettua neulosta oikeaa.

 2. Neulo resorineuletta, 2o2n. Neulo oikea silmukka takaraeunasta. Resorin korkeus riippuu kaulan pituudesta. Tässä mallissa pitkät hiukset saavat tulla resorin alta.

 3. Resorin ollessa sopivan korkea neulo yksi kierros oikeaa.

 4. Päätä edestä kasvoaukkoa varten noin 20 silmukkaa.

 5. Vaihda pidempiin pyöröpuikkoihin, joilla neulot edestakaisneuletta.

 6. Lisää kasvoaukon päättelyn jälkeen yhdellä kierroksella joka viidennellä yksi silmukka.

 7. Jatka neulomista niin, että joka toinen kierros neulot nurjaa. Joka toinen kerros (oikea puoli) neulo yksi oikea, yksi nosto neulomatta. Seuraava kierros taas nurjaa. Jatka toistaen.

 8. Kavenna kolmella kierroksella yksi silmukka kummastakin laidasta (2. j 3. viimeisimmät/ensimmäiset), jotta kasvoaukko levenee hieman.

 9. Kun olet neulonut kohta 7 neulosta ohimon yläreunaan, aloita kavennus. Käytä kantapääkavennusta. Tässä myssyssä kavennuksen alkaessa päälaelle jäi noin 24 silmukkaa, sivuille 30. Sovita ja katso, miten pitkälle kasvoille tai korvien eteen myssy saa tulla ja sen mukaan päätä silmukoiden suhdeluku päälaki/ohimot.

 10. Kavennuksen jälkeen poimi kasvoaukon reunasta silmukat joustinneuletta varten. Neulo 1o1n noin kahdeksan kerrosta. (Neulo oikea takareunasta.) Päätä.

 11. Päättele langanpäät ja höyrytä. Höyryttäessä laita kattilan päälle siivilä. Pidä myssyä muutaman minuutin siivilässä ja sen jälkeen silitä sitä kämmennellä keittiöliinan päällä. Tee tämä kummaltakin puolen.328 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Liisa Blubaum
Liisa Blubaum
Sep 20, 2023

aivan ihana,kiitos ohjeesta <3 yritän muokata tuota ohjetta sopivaksi 6kk vauvalle, katsotaan onnistuuko, aion kutoa sen Baby merinosta

Like
bottom of page